dinsdag 8 april 2008

Recept van de week

Aspergeroomsoep met kwartel.
Voorjaar is aspergetijd en daarom deze week dit heerlijke recept.

1 kg asperges schillen en in stukken snijden.
2 takken witte selder, 1/2 wit van prei, 2 uien en 1 grote aardappel fijn snijden en alle groenten in wat boter aanstoven.
2 l krachtige kippenbouillon toevoegen en 20 min laten doorkoken.
Soep fijn mixen en eventueel nog eens passeren door een puntzeef. Zo zijn alle eventuele stukjes of draden eruit.
4 kwartels bakken en versnijden in 2 borstjes en 2 billetjes.
2dl room opkloppen en bij de soep voegen.
Proeven en eventueel nog wat bijkruiden.
Om een luchtige soep te krijgen er nog even de mixer in zetten.
Kwartelvlees in een soepbord leggen en overgieten met de soep.
Afwerken met enkele posteleinblaadjes.

Niet zo moeilijk allemaal. Probeer het en schrijf je reacties in mijn gastenboek.

tip: gebruik alleen Belgische asperges, ze zijn veel beter en sterker van smaak.

PS. De recepten gaan in de toekomst hier verschijnen ipv hiernaast.
Zo blijven ze beschikbaar en via de labels ook gemakkelijk terug te vinden.



Geen opmerkingen: